Hidrae (Afgelast)
Hidrae

Hidrae (Afgelast)


Hun debuutalbum 'Hydraulic', een eerbetoon aan de oorspronkelijke roergangers

Corona speelt ons even parten,… één van de muzikanten van Hidrae kwam pas terug uit een regio die dit weekend plots als risicozone voor COVID-19 werd aanzien. Alle officiële instanties werden gecontacteerd om een quarantaineperiode te kunnen vermijden.

Tevergeefs.

Dus werd het zoeken naar een waardige vervanger, en die vonden we in WÖR

Net iets teveel wissels in de bezetting deed het beloftevolle Aidreann besluiten om zich een andere naam toe te bedelen. Het repertoire op hun debuutalbum ‘Hydraulic’ die ze hier komen voorstellen vormt in zekere zin een eerbetoon aan de oorspronkelijke roergangers. Ondertussen werkten ze onverdroten verder aan nieuw materiaal.

Met dit kwintet verwelkomen we naast de oorspronkelijke bezielster Hilke Bauweraerts (diatonisch accordeon en zang), Marieke Van Ransbeeck (doedelzak en barokmusette), Malicorne Buysse (viool en cello), Thomas Hoste (elektro-akoestische altdraailier) en Zjef Van Steenbergen (elektrische basgitaar).

Breed uitgesponnen balfolknummers, akoestisch en met stevige grooves, sterke melodieën en verrassende klanktexturen, verwijzend naar diverse Europese contreien, vormen hun handelsmerk.

Website
http://www.hidrae.be